Skip to content

Clas Ohlson er brobygger

Clas Ohlson er vel for de fleste kjent som leverandør av alskens duppeditter. Ved Doosan Moxy har vi nå fått hjelp fra Clas til å koble en hullbånd printer opp mot en ny HP Z600 med Windows 7 64 bit. 

Utviklingsavdelingen ved Doosan Moxy har fått et solid løft etter at bedriften ble kjøpt opp av Doosan. Mange nye ingeniører er blitt ansatt, de har alle blitt utrustet med nye workstations, og i disse dager avsluttes et million prosjekt på oppgradering av I-Deas/TDM til NX/TeamCenter. Dette er verktøyet som benyttes for 3D utvikling av dumperene. 

Det morsomme med Doosan Moxy er jo allsidigheten man finner under samme tak. Når dumperene er ferdig designet skal de så maskineres og bygges. Vi snakker her om å ta tak i et stykke metall og maskinere dette frem til deler som skal inngå i verdens beste rammestyrte dumper. Noen operatører jobber her med et produkt som kalles Edge Cam. I all enkelthet tar de her tak i det som er utviklet i 3D på Utviklingsavdelingen og lager så programmer som senere mates inn i maskineringssenteret. De kan i EdgeCam simulere hvordan stålstykket bearbeides, og ser på skjermen hvordan dreiebenker og freser jobber seg gjennom metallstykket med forskjellige verktøy frem til en ferdig komponent. 
Når de har et ferdigstilt program må dette tilrettelegges til maskinspråk. I maskineringssenteret finnes det fortsatt gamle maskiner som kun har hullbånd som input metode (foruten tastatur). Utfordringen er derfor å få denne printeren til å fungere hver gang de skal bytte PC. 
Denne gangen har de fått en HP Z600 Workstation (2xE5620 CPU, 2x4Gb RAM, 1TB HD, HP Nvidia Quadro 2000 1Gb skjermkort). Denne kjører selvfølgelig 64-bit Windows7. Tilkobling til Fanuc hullbånd printeren er over RS-232, og vi måtte innom Clas Ohlson for å finne et interface mellom PC og hullbånd. Resten var i grunn plankekjøring ettersom oppsettet av kommunikasjon mot Fanuc er detaljert dokumentert fra tidligere implementasjoner likt alle andre installasjoner jeg jobber med.

På bildet over ser vi et par historiske ytterpunkter i en og samme installasjon. En Fanuc hullbåndskriver installert i et støydempende skap (ja, den bråker når nålen setter i gang), en stk USB/RS233 overgang fra Clas Ohlson, en stk state-of-the-art workstation fra HP, en stk 3D SpaceNavigator samt en oldtids analog telefon. 
Når det gjelder selve hullbåndene eller hullbåndprinteren så tror jeg ikke at IT Partner kan levere disse, men alt det andre inkludert oppsettet kommer fra undertegnede.
Her følger noen bilder fra innlesing av hulltkortene ute i maskineringssenteret.

Go compute!

Published inWindows

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.