Skip to content

En reise med Google fra kaffefilter til ferdig produkt

Jeg har tidligere vært henrykt over Google sine lavprisede produkter i denne bloggen. Nå kommer et innlegg om en praktisk anvendelse av nok et spennende produkt fra Google, nemmelig Google Sketchup. Underveis kom jeg også over en annen App for praktisk utnytting. Jeg deler derfor denne historien med dere til inspirasjon og glede over praktiske utnyttelse av teknologi i hverdagen.

Jeg hadde i utgangspunktet en solkrok ved spikerteltet som ble brukt som oppsamlingssted av utstyr og annet rot. Her hadde jeg sett for meg et lite overbygg for å lage en skikkelig kosekrok. Fremgangsmåte, konstruksjon og ferdig produkt ble raskt dannet som et bilde under mitt topplokket ved hjelp av enkle midler:

De mest elementære mål noteres ned på et kaffefilter (det var jo det jeg hadde for hånden).


Den klassiske utfordringen er jo å få godkjent disse planene hos «heimevernet» basert på enkle målsatte skisser på et kaffefilter. Her kommer Google Sketchup inn i bildet som et meget hendig verktøy. Etter å ha lastet ned og installert programmet samt sett noen raske opplæringsvideoer på YouTube har jeg etter en skikkelig kveldsøkt foran PC’en en full 3D modell av mine tanker for kosekrokens utforming. Fordelen av Sketchup fremfor kaffefilteret fremstår umiddelbart: «Heimevernet» ser umiddelbart hvordan dette blir, jeg kan gjøre nøyaktige mål av lengder og vinkler for beregning av materialer, ideen kan videreforedles og jeg fikk plutselig en ekstra bod i bakkant av kosekroken for oppbevaring av fiskestenger, grillutstyr og annet som hører hjemme på et landsted. Genialt, enkelt og gratis!

Her ser vi solkroken er forvandlet til en overbygd kosekrok med bod i bakkant. «Heimevernet» har også kommet med i tegningen.


Ettersom dette er tegnet i 3D kan vi nå enkelt snu, vende og vri for å oppleve konstruksjonen fra alle vinkler før en eneste plankebit er innkjøpt og slått sammen:Veien fra søknad til godkjent prosjekt var nå kort og videre oppføring ble satt raskt i gang før evt. endringsforslag kom inn 🙂

Etter noen kvelders jobb og kaffedrikking var derfor konstruksjonen oppe og klar til å dekkes med lysplater. Nå var selvfølgelig kaffefilteret gjenbrukt når nye mål skulle noteres ned for å beregne antall takplater. Her fant jeg en annen App som viste seg nyttig for de som trenger å dokumentere fysiske mål. Appen «My Measures» ble lastet ned til min Android (også tilgjengelig for Apple) og sammen med telefonens innebygde kamera, My Measures og et målbånd fikk jeg raskt og enkelt dokumentert de mål jeg trengte for å regne på takplater. Også appen xClinoMeter på Android telefonen ble benyttet underveis i arbeidet med å måle aktuelle vinkler for bruk på gjærsagen.


Nå er det kun noen malingsstrøk og lyssetting som gjenstår før matter, rottingmøbler og terassevarmer kommer på plass.

Da er det klart for late kvelder med grillmat, musikk og utforsking av nye apper for praktisk bistand i hverdagen.
Håper dette gav noe inspirasjon for videre praktisk teknologisk anvendelse 

Published inUncategorized

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.