Skip to content

Er det krise å miste smarttelefonen?

En kunde har mistet sin mobiltelefon på tur i utlandet. For mange er dette verre enn å miste pengboken, men er det i utgangspunktet så stor krise? 

Vi tar en gjennomgang av hva man mister, og hvordan man kan komme seg raskt i drift igjen.

Abonnementet 

Eieren hadde selv ringt og fått sperret sitt mobilabonnement for å hindre misbruk av dette. Når han så kommer innom oss og forteller om saken fisker vi raskt frem et nytt Telenor SIM-kort til brukeren som på få strakser settes opp igjen ved hjelp av vår bemannede og altomfattende Helpdesk. Ved å bruke en ekstratelefon er brukeren i gang igjen med samtaler på sitt kjente telefonnummer. 

Kontaktene 

Den gamle telefonen var satt opp med Exchange Active Sync. Slik har kontakter, epost og kalender vært i synk med Exchange serveren og brukerens Outlook. Når Exchange sync så settes opp igjen på en ny smart telefon (Android, iOS eller Windows Phone) så vil alle disse data bli tilgjengelig på erstatnings telefonen. En annen fin ting ved Exchange Active Sync er jo muligheten til å fjernslette den gamle telefonen fra Outlook Web Access. Slik kan man hindre at fremmede får tilgang til de data en måtte ha på telefonen! 

Bildene 

Når man har en smarttelefon i lomma, har man også et godt kamera i lommen som blir benyttet til å ta bilder. Om man ikke har denne telefonen i lomma lenger (les: mistet eller stjelt), vil man ofte savne de mange bildene og filmene som er tatt med kameraet på telefonen. Dette kan være både av privat og forretningsmessig karakter. Om man her har installert DropBox på smarttelefonen, så kom denne appen nylig med en funksjon som tar tak i alle bilder som blir tatt med mobilkameraet og laster det opp i skyen. Kanskje ikke så fantastisk i utgangspunktet, men helt fenomenalt om telefonen en dag skulle forsvinne. Da er backupen tatt og bildene er automagisk og fortløpende kopiert inn på din PC via DropBox skyen! (iCloud har samme funksjonalitet på Apple produkter om du installerer iCloud kontroll panel på din PC). 

Applikasjonene 

En smarttelefon fylles raskt opp av gode og mindre gode applikasjoner som man sakte men sikkert blir avhengig av. Mange er gratis og noen har man betalt noen kroner for. Når telefonen forsvinner fortviler mange over at de har mistet applikasjonene. Dersom man holder seg til samme operativsystem på sin neste smarttelefon trenger man ikke fortvile ettersom butikkløsningen for det respektive systemet holder oversikt over hvilke applikasjoner du har anskaffet. Når du logger inn igjen i f.eks. AppStore så vil du enkelt se hvilke applikasjoner du tidligere har benyttet og slik sett kan du enkelt få de du ønsker tilbake – til og med uten å måtte betale på nytt om du har kjøpt de tidligere. 

Terminalen 

Om terminalen skulle forsvinne på uventet måte, må en ny ofte anskaffes. Har du forsikringer via jobb eller privat som kan dekke tapet, f.eks. en reiseforsikring? 

Et annet alternativ er jo å finne igjen telefonen vha. Tjenester som FindMyPhone eller FindMyiPhone som kan kommunisere med telefonen og få tilbake geografisk lokasjon.

Konklusjon 

Konklusjonen er at om man har kontroll over sine kontoer med tilhørende brukernavn og passord så vil man relativt lett kunne bygge opp igjen innholdet på en ny smarttelefon om du skulle være uheldig å miste. Om de riktige valg er gjort underveis så vil også sikkerheten være ivaretatt i form av sikkerhetspolicier for låsing, fjernsletting, gjenfinning av telefon og backup. 

Dette vil også understøtte mulighetene for Bring Your Own Device! Smart telefon!

Published inUncategorized

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *