Skip to content

iPad Stylus – dumt eller smart?

iPad Stylus penner finnes etterhvert i handel overalt, og vi kan jo spørre oss om dette bare er en dumm gadget eller om det er en smart greie å ha med seg. Jeg har testet, og blitt lettere avhengig! 

Forrige uke var jeg i Oslo på Trio Partner Treff. Etter flere runder med meg selv før jeg reiste nedover, bestemte jeg meg for å ta med kun iPad og la PC vesken bli igjen hjemme. På Gardermoen plukket jeg opp en iPad Stylus og på AppStore plukket jeg ned appen Notability for bruk som notatblokk under konferansen. Kombinasjonen viste seg å være helt super, og dette vil nå være en av mine faste notatmetoder! 

Stylus

En stylus er jo i utgangspunktet overflødig på iPad, men det å betjene iPad (eller andre enheter med pekeskjerm) med en stylus er utrolig hendig og vanedannende for oss som har et naturlig forhold til å holde en penn i hånden. All respekt for qwerty touch metoden, men den fungerer dårlig på onscreen tastaturet sammenlignet med håndskrift! 
Navigering i IOS og apper går som en lek med en stylus – håndskrift og skisser er som på papiret, men med alle fordeler man har med digitale medier. 
Med stylus er også problemet med skitne fingre på skjermen borte – likeså problemet med å betjene skjermen på kalde dager med hansker. Hovedstyrken med en stylus er likevel knyttet til håndskrift og skisser. 

Notability

Hovedstyrken med en stylus er likevel knyttet til håndskrift og skisser. Her finnes det en rekke programmer tilgjengelig. Jeg har testet noen alternativer som Notes Plus, Tegne Puten, Bamboo Paper, smartNoteFree, Evernote (inkl. Skitch), Doodle Buddy, Microsoft OneNote med flere. De har alle sine styrker og svakheter knyttet til funksjoner, interaksjoner og pris som gjør at de ikke har fremstått som spesielt gode verktøy. 

Notability er med sin beskjedne pris det programmet som til nå har vært godt nok til at jeg velger å bruke det til seriøst arbeid. Her er noen punkter som har vært avgjørende for meg: 
 • Gode verktøy for håndskrift: 
  • Dynamiske linjer, tykkelser og farger. 
  • Zoom verktøy som gjør at du kan skrive i et felt nederst på skjermen som så flytter/fyller arket fortløpende! 
 • Gode muligheter for å skissere fritt eller sette inn objekter i dokumentet. 
 • Meget godt verktøy for visking 
 • Undo og Redo 
 • Gode navigeringsmuligheter 
 • God bibliotekstruktur på notatene 
 • Synk mot DropBox med flere som gjør at notatene min blir tilgjengelig i DropBox som PDF filer med bibliotekstrukturen inntakt. 
 • Og mye mere…

Konklusjon

Etter å ha skrevet notater i Notability på iPad med en Styles for så å finne notatene ferdig preparert i PDF på min PC via DropBox er jeg overbevist om at dette er en fornuftig arbeidsform for den digitale medarbeider!

Tiden med å miste notater og kruseduller på hotellets brevark og servietter under konferanser er nå forbi!

Published inUncategorized

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.