Skip to content

Lync i Windows Phone 7

Windows Phone 7 spås å bli størst på mobilplattformen 2 år frem i tid. Jeg prøvde selv Windows Phone 7 et par måneder i vinter. Plattformen har store potensiale, men langvarige barnesykdommer og manglende støtte i Norge gjorde at plattformen for min del ble vraket til fordel for Android – enn så lenge. 


Til høsten kommer versjon 7.5, og det er kanskje da på tide å teste plattformen igjen? 

Windows Phone 7.5, kommer til høsten og har kodenavn “Mango”. Alle eksisterende Windows Phone 7-telefoner kan oppdateres til Mango. Mango fokuserer hovedsakelig på forbedrede funksjoner for næringslivet. Office 365 vil integreres tett i Windows Phone og den allerede svært gode e-post-klienten vil forbedres ytterligere med konversasjonsvisning på samme måte som i Outlook 2010 og Outlook Web App i Exchange 2010. 

Mango vil få en Lync-integrasjon slik at du kan koble telefonen til Lync-serveren og kommunisere med tekst, lyd og bilde mot alle de andre Lync-brukerne i organisasjonen din eller på Microsofts Lync-tjeneste i skyen. Lync ble lansert i fjor og er arvtakeren til Office Communication Server og er svært nærme å kunne erstatte telefonsentralen. Telefonen kan også lese og redigere dokumenter i SharePoint enten du har din egen eller bruker Microsofts SharePoint-tjeneste på Windows Azure. 

Bildet over viser hvordan presence informasjon fra Lync kan integreres direkte inn i telefonlisten på Windows Phone 7. Dette bildet er hentet fra en spennende 3-part programvare som allerede i dag kan integrere Windows Phone 7 inn mot Lync og Exchange 2010 kalendere. Se mer om dette her (mange spennende videoer, f.eks denne som viser hvordan du enkelt kan se exchange kalenderen til en kontakt!).

Published inLyncWindows

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *