Skip to content

Toskjermsløsning for reisende

Alle som har brukt flere skjermer på sin PC vet at det er ekstremt vanedannende. For reisende har det likevel vært meget upraktisk å dra med seg en ekstra monitor. Mange har likevel med en iPad i tillegg til sin laptop – det geniale er da å kunne benytte den til en skjerm nummer 2!

Lett oppakking 

Etter at jeg gikk over fra tradisjonell laptop til Microsoft Surface har min pc-veske krympet betraktelig ned til en liten veske fra CaseCrown. Utrolig greit å reise lett til daglig og heller ha en annen veske i bilen med de kabler og verktøy som trengs heller sjelden. I min CaseCrown Horizontal Mobile Messenger bag får jeg med meg Surface og nødvendige kabler og overganger for daglig bruk (hodesett, strømforsyning, USB-hub, VGA-adapter, NIC-adapter, numerisk tastatur(!), RS232 adapter). Ved en anledning kom også min iPad air2 med i vesken uten problemer.


bilde fra casecrown sine sider

Utnytte begge skjermer

Med en ekstra skjerm i vesken og et stort savn etter arbeidsplassen på kontoret med flerskjermsløsning begynte tankene å gå – hva om iPad kunne benyttes som skjerm nummer 2?!
Et raskt søk på Google viste at det var mange som hadde samme behov, og det fantes mange alternativer som ble testet ut. Tilfreds ble jeg først ved bruk av Duet Display som kobler iPad til Surface ved hjelp av kabel. En løsning som overgikk alle andre testede løsninger som stort sett baserte seg på trådløse forbindelser.

iPad air2 koblet til Microsoft Surface som skjerm nummer 2 ved hjelp av USB kabel

Dette oppsettet anbefales derfor på det varmeste for alle som er mye på farten – spesielt om dere likevel har en iPad med i tillegg til den bærbare maskinen, slik som jeg hadde!

Det finnes forøvrig små fine gadgets som understøtter denne arbeidsformen. Ett eksempel er Mountie fra TenOneDesign som enkelt monterer ipad eller telefon på laptop skjermen uten å ta opp hele pc vesken. 
Published inUncategorized

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *