Skip to content

Trio User – Ny klient for Trio

Trio har vært lenge i markedet, og viser stadig evne til å videreutvikle og forbedre seg. I sin siste versjon Trio Enterprise 7.1 kommer de med en ny klient for de brukerne som hverken jobber som ekspedient eller agent i systemet. Med dette retter de seg mot dagens trender med arbeidere som jobber fra flere typer terminaler og som gjerne er like mye utenfor kontoret som inne på kontoret.

Om Trio User

Den nye applikasjonen kalles Trio User og er en webbasert tjeneste. Det nye grensesnittet har en adaptiv utforming som gjør at den automatisk tilpasser seg skjermstørrelsen den åpnes opp på. Dette innebærer at bruken og utseendet er noe ulikt avhengig av hvilken type enhet man benytter. Funksjonene er likevel tilgjengelig på de plattformene som er støttet – PC, nettbrett og smarttelefon. Trio User støtter den nye Single-Sign-On rutinen til Trio.

Trio User skalert på mobiltelefon

Trio User åpnet på PC

Søk

Uansett hvilken side du befinner deg på i Trio User vises søkefeltet for søk i bedriftskatalogen helt øverst i bildet. Trio User vil søke automatisk i bedriftskatalogen etterhvert som du skriver i søkefeltet. Søket gjøres i tilgjengelige felt som fornavn, etternavn, mobilnummer, avdeling og tittel. Slik kan du raskt finne kolleger med oppdatert kontaktinformasjon og status. Er du usikker på stavelser kan søket kombineres med * for ukjente antall tegn eller ? for et ukjent tegn. Dette kan benyttes hvor som helst i søkebegrepet – i starten, slutten eller midt inne i te*ten..

Søk i Trio User fra mobiltelefon

Søkeresultatet vil bli sortert på etternavn etterfulgt av fornavn, avdeling og tittel. Trefflisten vil vise de 50 første treffene. Ved å trykke på en av radene i søketreffet vil du få opp full informasjon om personen. Fra søkeresultatet eller detaljinformasjonen kan det sendes epost, ringes direkte eller sende SMS. Mobilstatus og Presence vil også vises i Trio User dersom denne typen informasjon er tilgjenglig i deres Trio løsning.

Detaljvindu fra søk i Trio user på mobiltelefon. All informasjon og bilde kommer direkte fra Trio katalog.

Fravær

Jeg har tidligere beskrevet fraværssystemet i Trio Enterprise som nøkkelen til suksess. Trio User vil i søkeresultatet vise fravær som kolleger er inne i med egne ikoner. Detaljvisningen på en kollega vil også kunne vise fremtidige planlagte fravær.
Du vil også ha oversikt over dine egne fravær samt ha muligheten til å sette egne fravær direkte fra programmet. Trio User vil derfor være til stor hjelp for å styre ditt eget fravær, og da spesielt sporadiske fravær som ikke er planlagt inn gjennom kalenderkoblingen. Dette er typisk fravær som “Lunsj” og “Gått for Dagen” som beskrevet i tidligere artikkel om fravær – disse kan derfor med fordel legges opp som favoritter i Trio User slik du ser i første bildet i denne artikkelen. Fravær som legges gjennom Trio User vil på vanlig vis kunne stenge kontortelefon og mobiltelefon og gi opplest fravær om ønskelig.

Øvrige funksjoner

De som har Trio Talepost vil få tilgang til å administrere sin talepostkasse gjennom Trio User.
For enkel og rask tilgang til applikasjonen kan du lage en snarvei til Trio User på ditt skrivebord eller startskjerm. Dette gjøres i menyen på nettleseren og den vil da lede til den siden i Trio User som var i bruk når snarveien ble opprettet.

Eksempel på menyvalg for å legge til snarvei på startskjerm på Android mobiltelefon.
Snarvei på Android kan legges på skrivebord eller i mapper sammen med andre snarveier.

Videre utvikling

Det er ventet at det kommer til flere funksjoner til Trio User fremover og at Assistant for Web (POW) blir avviklet. Det er også sansynlig at Trio GuestWeb erstattes av Trio User. Det er betryggende å se hvordan Trio utvikler sitt produkt videre mot den mobile arbeidsstyrken.
Er dette en funksjon du ser glede og nytte av? Kunne du tenkt deg tilgang til dette på din arbeidsplass? Ta gjerne kontakt eller legg igjen en kommentar under rundt dette temaet.

Published inTrio

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *