Skip to content

Trynefaktor – en inngang til jobben

Er du lei av å skrive alskens passord for å slippe inn på de mange systemer du trenger gjennom en hektisk hverdag på jobben? HP har et produkt som heter Face Recognition for HP ProtectTools. Enklere enn dette blir det ikke – fjeset ditt er passordet ditt! 

Jeg har ikke hatt blank hake etter denne hendelsen hvor jeg ikke fikk tilgang til maskinen!

Jeg har lenge brukt HP Protect Tools, og jeg en av de få som velger å like produktet. Til nå er det fingerprint scanneren jeg har brukt for å autentisere meg. Ved å dra fingeren over ei kløft har jeg fått tilgang til det jeg måtte ønske. 

HP har nå lansert Face Recognition som skal gi meg tilgang kun ved å plassere trynet mitt foran det innebygde webkameraet i HP laptopen. Dette måtte jeg selvfølgelig teste – tenk å få tilgang uten å måtte bevege et lem! 

Tillegget ble lastet ned, installert og konfigurert i HP Protect Tools. På samme måte som førstegangsbruken av fingerscanneren gikk systemet i gang med å ta en del bilder av vedkommende som var plassert foran webkameraet. 

Ved neste innlogging fant jeg en ny mulighet for å logge på – Facescan. Muligheten ble testet, og inn kom jeg. Det tok bare litt mye lenger tid enn fingerscanneren. Siden har fingeren igjen blitt tatt i bruk, men Face Recognition tidvis for å høyne geek faktoren. Trass responstiden har det fungert greit. 

Jeg har den siste tiden lekt litt med å utfordre systemet. Tap av personlig vekt taklet systemet bra, men overgang fra skjegg til bar hake gikk dårlig. Da fikk jeg ikke logget inn – trynefaktoren stemte ikke. Nå spørs det om jeg må vente halvannen uke til skjegget er på plass igjen, eller om jeg får logget inn med et bilde av mitt behårede tryne. Mulig jeg bare gir fingeren til hele trynefaktoren i håp om å slippe til igjen…

Published inSecurityWindows

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.